Aanmelden / Account aanmaken
×
Home
Home
empty
home / werkwijze / linkbuilding
afbeelding

Linkbuilding

Link-building is het krijgen van links naar uw website op relevante externe pagina's. Het is één van de vele tactieken die gebruikt worden in zoekmachine optimalisatie (SEO). Het opbouwen van backward links  is een moeilijke en tijdrovende bezigheid. Daarnaast zijn niet alle links gelijkwaardig. Een link op een bekende website met veel bezoekers zal meer invloed hebben op de plaats waar u website staat op de zoekmachine resultaten pagina, dan een link vanaf een nieuw gebouwde onbekende website. Backward links van een hoge kwaliteit website zijn moeilijk te krijgen.

Linkbuilding is een effectieve methoden om hoger in zoekmachine resultaten te komen. Het is echter belangrijk dat ook alle andere SEO-factoren van uw website in orde zijn. Aan het aantal links naar uw website op relevante pagina’s/portals kan een zoekmachine  zien hoe waardevol en relevant uw website is. Vergeet niet, link building is echt  noodzakelijk om een hoge zoekmachine ranking te verkrijgen in de organische resultaten.

Linkruilplatform is een medium waar u gemakkelijk en doelgericht kunt zoeken naar voor u interessante linkruils of linkpartners.

Belangrijk
Link building is belangrijk, omdat het een belangrijke factor is  in de manier waarop bijvoorbeeld Google webpagina’s rangschikt in haar zoekresultaten. Google zegt op hun website hierover het volgende:
"In het algemeen, kunnen webmasters de ranking van hun sites verbeteren door het verhogen van het aantal kwalitatief hoogwaardige sites die linken naar hun pagina's."

Wat moet je niet doen bij het link builden:
  • Links aanvragen op sites die geen relevantie met het onderwerp van jouw website hebben;
  • Links aanvragen op sites waar rommel opstaat met links naar dubieuze content, vraag alleen links aan op relevante websites met een hoog kwaliteitsniveau;
  • Gebruik geen automatisch link building systeem.

Wat moet je wel doen?
  • Beter is om links te ruilen met partners waar je in het dagelijks leven al zaken mee doet. Hier heb je namelijk relevant contact mee, wat je ook kunt omschrijven en aantonen als dat nodig mocht zijn. Relevante links voegen wel degelijk iets toe aan je website.
  • Linken binnen je nieuwsartikelen, webpagina's of blog naar relevante websites. Deel content via social media.
  • Zoekmachines (Google) hecht meer waarde aan links van gerenommeerder websites, of website met een hoge pagerank. Niet de hoeveelheid, maar kwaliteit en de relevantie van de website waar backlink op staat is belangrijk.